Термопомпени системи

Термопомпата е най-евтиния, известен на света начин за отопление.

Отоплението с термопомпа е 4 пъти по–евтино от отоплението с ел. нагревателни уреди и е еквивалентно на цената на отоплението с дърва, но без досадното ежедневно почистване на печката и постоянната мръсотия в дома ви. Плюсовете са – елементарно управление, само нагласяте желаната температура на пулта за дистанционно управление и за останалото се грижи микропроцесорното компютърно управление на термопомпата. Можете да зададете включване или изключване в желано от вас време и да постигнете допълнителна икономия на ел. енергия.
Винаги разполагате с топла вода в бойлера и не се налага да следите кога ще стане 22.00 за да включите бойлера на нощна тарифа. Термопомпата разполага с достатъчно топлина и за вашия бойлер.

Какво представлява термопомпата

Термопомпа е всяка хладилна машина. Състои се от компресор, кондензатор и изпарител.
На едната страна на системата се отделя топлина, а в другата – студ. На този принцип работят всички климатици, домашни хладилници и въобще всички хладилни машини.

 

Термопомпени системи

Термопомпени системи

Перфектно решение за отопление, охлаждане и топла вода в хотели, ресторанти, жилища, басейни.
Разходът за отопление или охлаждане е най-ниския възможен. Комфорта и удобството са несравними. Тези факти правят термопомпата най-предпочитана техника в тази област от потребителите. Модерно, чисто и икономично решение.
Термопомпите представляват климатични машини за преобразуване на топлинна енергия. Използват безплатна природна термоенергия акумолирана в почвата или въздуха, като я извличат и „преобразуват“ в полезна за човека топлина или за охлаждане . Нормално се използват като загряват или охлаждат вода във вътрешната тръбна мрежа на сградата. За отопление +60º или за охлаждане +5º. Ефективността се определя като съотношение между вложената за процеса ел.енергия и получената полезна топлина. Резултатът е: вложена 1 част електричество = 3-4 части полезна топлина или студ. Това определя и най-ниската ЦЕНА за отопление. С използването на термопомпа потребителят получава: топлина през зимата, приятна хладина през лятото и постоянно битова гореща вода. Отоплението е по-евтино с 40% от газта, с 60% от котелното гориво и със 75% от електрическата печка. Термопомпата е пълен заместител на три уреда – комбинацията „отоплителен котел + климатици + ел.бойлер“. Термопомпата може да бъде включена в съществуващата отоплителна система.

Термопомпите биват основно три вида:

  1. Възух-Вода (Air-Water)
  2. Вода-Вода (Water-Water)
  3. Земя-Вода (Earth-Water)

Избора на термопомпа е по някалко основни показателя : Отопление, Охлаждане, Отопление и Охлаждане, Отопление и битова гореща вода, Охлаждане и битова гореща вода, Отопление, охлаждане и битова гореща вода, типа на подходящата термопомпа – въздух – вода, вода – вода или земя – вода.